Bloembinding is gespecialiseerd in het maken van rouw- en herinneringsbloemwerk, waarbij persoonlijke benadering en uw wensen voorop staan.

Rouwbloemwerk

Rouwbloemwerk is voor families en vrienden een blijk van liefdevolle waardering aan de overledene. Het maakt het bijzonder om dit bloemwerk zoveel mogelijk passend te maken bij de overledene.

Ik ga altijd in gesprek met de families en/of vrienden voor het maken van het bloemwerk. Er worden tijdens deze gesprekken mooie herinneringen gedeeld. Ik probeer met familie en/of vrienden deze herinneringen  tot een mooi bloemwerk te laten komen, dat aansluit bij de overledene. Het is belangrijk dat ik er achter kom waar iemand waarde aan hechtte, welke bloemen de dierbare mooi vond of welke persoonlijke bezittingen we zouden kunnen toevoegen om het bloemwerk zo persoonlijk mogelijk te maken.

Naast de mogelijkheid om het bloemwerk door mij te laten maken, wil ik nabestaanden graag de mogelijkheid geven hier zelf iets in  te betekenen. U kunt ervoor kiezen om gezamenlijk met familie en/of vrienden, onder begeleiding, het bloemwerk voor uw dierbare te maken. Ik beschik over een eigen werkruimte, maar het is uiteraard ook mogelijk om op een afgesproken locatie te werken.

Door met elkaar aan de slag te gaan met het bloemwerk kunnen nabestaanden herinneringen ophalen en het verlies met elkaar delen. Het kunnen bijvoorbeeld de kleinkinderen zijn die voor hun opa of oma een bloemstuk gaan maken of een groep vrienden die op de favoriete plek van de overledene creatief bezig gaan. Hield de overledene erg van natuur dan zou dit de plek kunnen zijn om een bloemwerk te maken. Naar mijn inziens is alles mogelijk.

Speciale momenten

Naast met maken van rouwbloemwerk voor de uitvaart is het mogelijk om voor speciale momenten iets te maken. Bijvoorbeeld houdbaar herinneringsbloemwerk dat geplaatst kan worden op een graf in de periode dat er nog geen steen geplaatst is. Bloemwerk dat geplaatst kan worden op de plek waar de overledene uitgestrooid wordt. Het is tevens mogelijk om een object of bloemstuk te maken bij de foto of  het kan geplaatst worden bij een urn. 

 Kortom:

Voor al het bloemwerk geldt dat ik vooraf overleg welke mogelijkheden er zijn in het maken van het bloemwerk, dit kan natuurlijk bij u thuis, ‘s avonds of in het weekend behoort ook tot de mogelijkheid. We bespreken hier welke specifieke wensen er zijn en wanneer het bloemwerk geleverd kan worden.

 Tot slot kun u naast het maken van rouw- of herinnneringsbloemwerk tevens terecht voor uw andere bloemarrangementen of workshops met een (seizoens-)thema. Voor vragen neem gerust contact op.