Mijn naam is Nicole Koenderink (11-09-1983). Van kleins af aan ben ik al gek op bloemen. Na mijn basisschool heb ik mede hierdoor gekozen voor het groene vak en heb de opleiding tot bloemist gedaan. Tegen het einde van deze studie wilde ik niet alleen in een bloemenwinkel werken, maar het liefst iets in een combinatie met mensen. Ik ben een vervolg studie gaan doen aan de STOAS hogeschool als educatie en kennismanager. Tijdens deze studie heb ik mij ontwikkeld als docent bloemsierkunst. Inmiddels werk ik al meerdere jaren als vmbo docent bloem/ creatieve wereld bij het Zone.college in Enschede.

Naast mijn taken als docent in het onderwijs ben ik erg geïnteresseerd in de wereld die te maken heeft met rouw en rouwbegeleiding. Door mijn opleiding tot bloemist, maar ook tijdens mijn werkzaamheden op school als docent komen veel  verschillende ervaringen binnen rouw en verlies aan bod. Vanuit eigen ervaring merk ik dat het heel prettig kan zijn om middels het maken van rouwbloemwerk, om te gaan en bezig te zijn met het verlies.

 

Afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in rouwverwerking in combinatie met bloemwerk. Ik heb inmiddels de opleiding tot rouwbegeleider succesvol afgerond. Bloembinding geeft mij de mogelijkheid om het maken van bloemwerk en rouwbegeleiding te combineren.