Mijn naam is Nicole Koenderink (11-09-1983). Van kleins af aan ben ik al gek op bloemen. Na mijn basisschool heb ik mede hierdoor gekozen voor het groene vak en heb de opleiding tot bloemist gedaan. Tegen het einde van deze studie wilde ik niet alleen in een bloemenwinkel werken, maar het liefst in een combinatie met mensen. Ik ben een vervolg studie gaan doen aan de STOAS hogeschool als educatie en kennismanager. Tijdens deze studie heb ik mij ontwikkeld als docent bloemsierkunst. Inmiddels werk ik al meerdere jaren als vmbo bloem docent op het AOC en Enschede.

Naast het lesgeven aan leerlingen bleef ik veel interesses houden in de wereld van rouw. Door mijn opleiding tot bloemist, maak ik vaak rouwbloemwerk. Vanuit eigen ervaring merk ik dat het heel prettig kan zijn om middels het maken van rouwbloemwerk, bezig te zijn met het verlies. De enthousiaste reacties van nabestaanden over het gemaakte rouwbloemwerk maakten het nog meer bijzonder.

Afgelopen jaar ben ik me steeds meer gaan verdiepen in rouwverwerking in combinatie met bloemwerk. Ik heb inmiddels de opleiding tot rouwbegeleider succesvol afgerond. Bloembinding geeft mij de mogelijkheid om bloemwerk maken en rouwbegeleiding te combineren, want soms kun je geen woorden vinden die zeggen wat je voelt, maar kunt je je gevoel verbeelden in een object of het rouwbloemwerk.